LORD süperadmin
Mesaj Sayısı : 81 Ruh hali : Takımı : Metin Alanı : <center><font color="white"><marquee direction="left" style="background:red">Vatanını Seven Görevini En İyi Yapandı.</marquee></font></center> Müzik Türü : Kayıt tarihi : 24/11/08
Rep Sistemi Başarı Puanı: (0/0) Güçlülük: (0/0) Aktiflik: (0/0)
| Konu: Çıldırtan Müşteri Cuma Kas. 28, 2008 8:37 pm | |
| Bir helpdesk kardeşimizin bir başka helpdesk'in Başına gelenlerin hikayesi:
Mesaj: "tüketici hakları konusunda müşteri Her zaman haklı mı? sorusunu irdelerken çeşitli Ülkelerdeki mahkemelik olayları araştırmışlar ve Buldukları belgelerden birisi. olay gerçek...
Wordperfect (bilmeyenler için yazıyorum, Bilgisayarı -elektrikli- daktilo gibi yapan bir Programın yapımcısı)... bu şirketin müşteriye Yardım hattında banda alınmış bir telefon konuşmasını Okuyacaksınız: bu konusma sonrası wordperfect görevlisi İşinden kovuluyor. kovulan görevli wordperfecti kendisini "gerekçesiz" işten çıkardığı için mahkemeye veriyor. İşte bu konuşmanın deşifresi.
-wordperfect yardım hattı, buyrun, nasıl yardımcı Olabilirim. -wordperfect`te bir sorun oldu. -nasıl bir sorun? -yazı yazıyordum, birden bütün kelimeler gitti. -gitti mi? -yokoldu! -ekranda şu anda ne görüyorsunuz? -hiç bir şey. -hiç bir şey mi? -yazdığım hiç bir şey ekrana çıkmıyor. -hala wordperfect programında mısınız yoksa programdan Çıktınız mı? -bunu nereden bileyim. -ekranda bir "c" harfi görüyormusunuz? -bir "hece" mi.. -boşverin. ekranda yanıp sönen bir çizgi var mı? -söyledim ya hiç bir şey yazmıyor. -monitor üstünde yanan bir lamba var mı? -monitör ne? -ekranı olan yer, televizyon gibi.. çalıştığını Gösteren küçük bir lamba var mı? -bilmiyorum. -monitörün arkasına bakın, oraya bir elektrik kablosu Giriyor olması lazım. görebiliyor musunuz? -evet. -harika, o kabloyu takip edin duvarda elektriğe Bağlı mı bana söyleyin. -bağlı. -harika. monitörun arkasına bakınca bağlı olan tek Kablo mu gördünüz, yoksa iki tane mi? -görmedim. -tekrar bakar mısınız, ikinci bir kablonunda bağlı olması Lazım. -evet buldum. -tamam, şimdi onu takip edin bilgisayara bağlı mı diye bakın. -kabloya ulaşamıyorum. -ulaşmayın, bağlı mı diye bakabilir misiniz? -olmuyor. -bir şeyden destek alıp eğilip bilgisayarın arkasına Baksanız... -eğilmek dert değil, karanlık oldugu için bakamıyorum. -karanlık? -ofisin işıkları kapalı, pencereden gelen ışık yetmiyor. -ofisin ışıklarını yakın. -yanmaz. -neden? -elektrikler kesik. -elektrikler mi kesik. tanrım..! (kısa bir sessizlik) Bilgisayarın kutusu, kitapları herşeyi duruyor mu? -evet dolapta. -şimdi bilgisayarı sökün, aynen aldığınızdaki gibi paketleyin Ve aldığınz dükkana iade edin. -durum bu kadar kötu mü? -korkarım öyle! -peki tamam. onlara ne diyeceğim? -"ben bilgisayar kullanamayacak kadar aptalım" diyeceksiniz. İşte böyle, kolay gelsin....." | |
|