Endonezya’nın Sumatra adasında yaklaşık 15 metre uzunluğunda ve 450 kilo ağırlığında bir piton yılanı yakalandı.
Endonezya’da küçük bir hayvanat bahçesinde tutulan yılan, dünyada şimdiye kadar yakalanan en büyük yılan olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi.
Anavatanı Endonezya ve Filipinler olan piton yılanları, genellikle 6 metre uzunlukta oluyor.
Dünyanın en büyük köpek balığı Çin’de yakalandı.....
Görenlerin dehşetle baktığı köpekbalığı 10 metre uzunluğunda 1.5 metre genişliğinde 6 ton ağırlığında.Batı Çin’deJiangsu bölgesinde yakalanan Dünyanın en büyük köpek balığı bir Çin işadamı tarafından 13 bin USD dolara satın alındı.Guiness rekorlar kitabına girecekbüyüklükteki Köpek balığı şu ana kadar yakalanan en büyük köpek balığı olarak tarihegeçti.
Herkül, 1 metreyi aşan boyu ve 128 kiloyu bulan ağırlığıyla yanyana geldiği atlardan bile heybetli görünüyor. İşte rekortmenler...
ABD'nin Boston kentinde yaşayan Flynn ailesinin sahibi olduğu Herkül (Hercules) adlı köpek, 128 kilo ağırlığı ve 1 metreyi aşan boyuyla Guinness Rekorlar Kitabı'nda yer alıyor. Dünyanın en büyük köpeği ünvanını elinde bulunduran neopolitan Mastiff cinsi köpek, normal yiyeceklerle besleniyor. Neredeyse bir at boyundaki köpekle ilgili bir başka ayrıntı ise boyun çevresinin de 1 metreyi geçiyor olması.
ZIPLAMA REKORU ONDA
ABD'nin Missouri eyaletindeki denemede Cinderella May adlı bu köpek ise 172,7 santimetrelik zıplayışıyla en yükseğe sıçrayan köpek olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. Rekoru geçen yıl ekim ayında kırdı.
EN YUKARIDAN O BAKIYOR
Yaşayan en uzun boylu köpek ise 107 santimetrelik boyuyla Gibson oldu. ABD'nin Kaliforniya eyaletinde yaşayan Sandy Hall'ın sahibi olduğu Gibson, 31 Ağustos 2004 yılındaki ölçümlerde 107 cm'lik boyuyla rekorlar kitabına girdi.
Kim demiş tavşanlar hep öyle minicik kalır diye! İşte dünyanın en büyük tavşanı Amy, yaklaşık 20 kilo kadar ve doymak bilmiyor
1 metre 20 santim boyundaki Amy'nin 32 yavrusu var. Sahibi Annette Edwars, gün geçtikçe büyüyen tavşanını, gururla objektiflere gösterirken 'Kedi ve köpeklerin yanında oldukça büyük görünüyor. Çok fazla havuç tüketiyor. Gün geçtikçe şişiyor. Bunu önlemek için çeşitli egzersizler yaptırıyorum" diyor.
Guiness Rekorlar Kitabı'nda dünyanın en büyük tavşanı unvanıyla girmeyi başaran Amy, köpeklerle oynamayı çok seviyor. Minyatür köpeklerin yanında onların anneleri gibi görünen tavşan, uzmanların gözetiminde sıkı bir diyet yapıyor.
Dünyanın en Büyük Köpekleri
İrlanda av köpekleri şu anda dünyanın en iri köpekleri oldukları varsayılıyor. Resimlerdeki gibi bunları evde beslemiyorlar mı şaşıyorum bu insanlara!
Sevgili okurlar bu haber için fazla söze hiç gerek yok,
hiç böyle bir kedi görmüş müydünüz? Ben de ilk kez görüyorum...
bunların hepsi tosuncuk
yorumlarınızı bekliyorum